STATE OF NEW YORK DEPARTMENT OF STATE

ONE COMMERCE PLAZA 99 WASHINGTON AVENUE ALBANY, NY 12231-0001 HTTPS://DOS.NY.GOV KATHY HOCHUL
GOVERNOR
ROBERT J. RODRIGUEZ
SECRETARY OF STATE

January – June 2024 In-Service Training Schedule

Twenty hours of approved In-Service training is available via live webinars:

Topic 1: 6 hours
Topic 2: 7 hours
Topic 3: 7 hours

Total: 20 hours

Webinar Registration and Attendance Requirements

Learners who wish to participate in these training sessions must register for the specific offering that they wish to attend. The class size for these offerings is limited to 2,500 attendees.

When registering for a webinar, you must:

- 1. Register for the webinar using your **code enforcement credentials** and the email address that you actively use.
- 2. If the computer/tablet that you are using to register automatically fills in form fields (names, addresses, phone numbers, etc.), you must ensure that this information is correct prior to clicking "Submit".

When attending a webinar, you must:

- 1. Login to the webinar using a computer, tablet, or mobile device.
- 2. Login using the same email address that you used to register for the webinar.
- 3. Use the registration ID that was emailed to you by WebEx when your registration was confirmed
- 4. Login no later than 15 minutes after the scheduled start time of the webinar.
- 5. Log out no earlier than:
 - a. The scheduled end time if the webinar ends late, or
 - b. the actual end time if the webinar ends early.

You can connect to the audio portion of a webinar by calling in from a phone. This may be necessary if you cannot use your computer for audio. You will then receive the audio portion of the webinar through your phone and the visual portion through your computer. You will not receive credit for attending a webinar if you call-in only.

Please allow at least three weeks for webinar training records to be available in your SLMS training history.



January 12, 2024

Course Name: Essential Code Compliance in Light Wood Frame Construction

T02#: T02-07-3064

Instructor: Matthew Hunter / American Wood Council

Credit Hours: 2-hours in topic 2 Time: 8:00 AM – 10:00 AM

Click <u>here</u> to register.

Course Name: Understanding & Using Evaluation Services Report

T02#: T02-07-3002

Instructor: Dottie Mozzarella/ International Code Council

Credit Hours: 1-hour in topic 1

Time: 10:30 AM – 11:30 AM

Click <u>here</u> to register.

Course Name: Tools for Code Enforcement

T02#: T02-07-3184

Instructor: Staff / DOS Division of Building Standards and Codes

Credit Hours: 1-hour in topic 1 Time: 12:30 PM – 1:30 PM

> Click here to register.

February 9, 2024

Course Name: IFC Section 510 Emergency Responder Radio Coverage Overview

T02#: T02-07-3066

Instructor: Lisa Donovan / Mann Wireless

Credit Hours: 1-hour in topic 2 Time: 8:00 AM – 9:00 AM

Click <u>here</u> to register.

Course Name: Air Barrier Requirements for Plan Reviews and Inspections

T02#: T02-07-3210

Instructor: Chris Whittet / Department of State

Credit Hours: 1-hour in topic 3

Time: 10:30 AM – 11:30 AM

Click <u>here</u> to register.



Course Name: Insulation Installation Requirements for Plan Reviews and Inspections

T02#: T02-07-3211

Instructor: Chris Whittet / Department of State

Credit Hours: 1-hour in topic 3 Time: 12:30 PM – 1:30 PM

Click <u>here</u> to register.

March 8, 2024

Course Name: Maintenance and Loading Requirements for Parking Garages

T02#: T02-07-3212

Instructor: Brian Tollisen / Department of State

Credit Hours: 1-hour in topic 2 Time: 8:30 AM – 9:30 AM

Click <u>here</u> to register.

Course Name: Situational Awareness – Preparing for a Violent Incident

T02#: T02-07-3140

Instructor: Steve Zaferakis / Armoured One

Credit Hours: 1-hour in topic 1

Time: 10:00 AM – 11:00 AM

Click <u>here</u> to register.

April 12, 2024

Course Name: Consumer Fireworks in NY

T02#: T02-07-2944

Instructor: Kayley Morgan / OFPC / DHSES

Credit Hours: 1-hour in topic 2 Time: 8:00 AM - 9:00 AM

Click <u>here</u> to register.

Course Name: ECCCNYS Residential Systems (Part 1): Whole-House Mechanical

Ventilation

T02#: T02-07-2857

Instructor: Adam Smith / Performance Systems Development

Credit Hours: 1.5-hours in topic 3 Time: 10:00 AM – 11:30 AM

Click <u>here</u> to register.



Course Name: ECCCNYS Residential Systems (Part 2): Forced Air Distribution

T02#: T02-07-2862

Instructor: Adam Smith / Performance Systems Development

Credit Hours: 1.5-hours in topic 3 Time: 12:30 PM – 2:00 PM

Click <u>here</u> to register.

May 10, 2024

Course Name: Heating and Cooling Innovations for Decarbonization: Air Source Heat

Pumps

T02#: T02-07-3206

Instructor: Matt Evans / Newport Ventures

Credit Hours: 2-hours in topic 3 Time: 9:30 AM – 11:30 AM

Click <u>here</u> to register.

June 28, 2024

Course Name: Incident Command for Code Officials Refresher

T02#: T02-07-3213

Instructor: Nathan Paquin / Department of State

Credit Hours: 1-hour in topic 1 Time: 8:00 AM – 9:00 AM

Click <u>here</u> to register.

Course Name: SED's Manual of Planning Standards

T02#: T02-07-3214

Instructor: Brian Tollisen / Department of State

Credit Hours: 2-hours in topic 2 Time: 9:30 AM – 11:30 AM

Click here to register.

Course Name: Overview of 19 NYCRR Part 1203

T02#: T02-07-3215

Instructor: Brian Tollisen - Ron Stark - Chad Haviland / Department of State

Credit Hours: 2-hours in topic 1 Time: 12:30 PM – 2:30 PM

Click here to register.

